UA-113407533-1
Voor vrouwen die willen leven vanuit rust & balans
                                 

Meditatie

Zoek je meer diepgang en stilte in je dagelijks leven, voel je dat de manier waarop je tot nu toe bad niet meer altijd bij je past, vind je bidden sowieso maar lastig, of heb je inspiratie nodig voor je 'stille tijd'?  Dan is meditatie misschien iets voor jou?

Er zijn veel manieren om te mediteren. Meestal wordt bij meditatie gedacht aan Oosterse methodes, maar ook de christelijke traditie heeft veel te bieden. Mediteren in de stijl van Benedictus, zoals monniken dit inmiddels 1500 jaar elke dag praktiseren, is een mooie manier om stil te worden, je te bezinnen op wat is, maar je ook te richten op de Almachtige. 


Wat ik persoonlijk heb met meditatie

 

Aanleiding voor deze cursus is dat ik zelf, na een ingrijpende operatie een aantal weken (verplicht) werd stilgezet. 

Deze periode heeft mij achteraf veel goed gedaan en gebracht. Maar nadat ik weer volledig meedraaide in de maatschappij krijg ik een verlangen naar deze rustperiode. Het lukte mij niet goed meer op deze rust terug te krijgen en vast te houden. 

Na een brede zoektocht ben ik uitgekomen bij de Benedictijnse spiritualiteit die in Benedictijnse kloosters wordt nageleefd. 

De monniken en nonnen leven vanuit een ritme van o.a. bidden, werken en lezen. Vele uren per dag brengen zij in stilte door. 

Regelmatig bezoek ik nu kloosters en probeer bepaalde zaken, vanuit het klooster, in mijn eigen leven toe te passen. 

Eén onderdeel hiervan is mediteren. Mediteren is rusten. Vanuit een Benedictijnse houding betekent dit rusten bij de Almachtige. 

Door dagelijks te mediteren leer je hoe het is om te rusten en vanuit deze rust de dag in te gaan.