UA-113407533-1
Voor vrouwen die willen leven vanuit rust & balans
                                 

Meditatie cursus Benedictijnse stijl

 “Het is een weg van alles wat je doet, doen met aandacht, met zorg en liefde, omdat alles rechtstreeks met God en zijn schepping van doen heeft.”

Benedictus van Nursia


Mediteren helpt om minder gejaagd door het leven te gaan, om minder druk in de weer te zijn met je gedachtes en je minder mee te laten slepen met je angsten, twijfels en zorgen.

Stress, angst, somberheid en prikkelbaarheid zijn symptomen van een gespannen manier van leven. Een manier van leven die ieder min of meer herkent in deze snelle maatschappij.

Mediteren zet je even stil, letterlijk en figuurlijk. Zorgt voor rust, ontspanning, dankbaarheid, aandacht en aanwezigheid.

De cursus

Deze cursus zal o.a. onderwerpen behandelen als:

•     Adem en lijf

•     Stilte

•     Aandacht

·     Acceptatie

•     Lectio Devina

 

Wat mag je verwachten van deze cursus?

De cursus vindt plaats in een kleine groep. Iedere week staat er een ander thema centraal. Met diverse rituelen, die wekelijks terugkomen, leer je steeds meer wat mediteren inhoudt en je kan brengen. De cursus begint met een korte intro over het te behandelende onderwerp, daarna begint de meditatie, waarna er voor de liefhebbers nog even tijd is om thee te drinken en ervaringen te delen. In de cursus ga je steeds beginnen met stoppen. Je gedachtes laten voor wat ze zijn en met je volle aandacht je richten op wat er hier en nu is. Bij het mediteren gaat het om het zijn, zonder antwoorden te willen ontvangen, zonder grootse dingen te verwachten, nieuwsgierig te zijn naar wat meditatie je kan brengen en met een hart vol dankbaarheid. Tijdens de cursus ga je leren zijn, zonder te doen.

 

Doel van de cursus

Een meer meditatieve manier van leven je eigen maken, waardoor je minder vatbaar wordt voor stress, spanning en depressie. En meer toekomt aan rust, verwondering, hart contact met jezelf en je omgeving.

 

Voor wie?

-      Voor wie veel zorgen aan z’n hoofd heeft, veel gejaagdheid ervaart.

-      Voor wie kennis wil maken met meditatie.

-      Voor wie spanning en stress het leven zwaar maken.

-      Voor wie zich door de jachtigheid, onrust en prestatiedruk van onze samenleving niet (langer) wil laten meeslepen.

 

De cursus is toegankelijk voor iedereen, maar heeft vanuit de Benedictijnse spiritualiteit zijn wortels in de christelijke traditie.

 

Klooster

De cursus wordt de laatste bijeenkomst afgesloten met een bezoek aan het klooster in Egmond om een dienst mee te maken.