UA-113407533-1
Voor vrouwen die willen leven vanuit rust & balans
                                 

Zelfbeeld & Zelfvertrouwen


Wat is het zelfbeeld?

Bij zelfbeeld komt een oordeel tot stand dat je over jezelf hebt door invloed van de meningen van anderen en op grond van positieve en negatieve ervaringen, maar het blijft jouw oordeel. 

Zelfbeeld bepaalt je zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is belangrijk om je gelukkig te voelen, lekker in je vel te zitten en je persoonlijke doelen te behalen.  Wanneer je blij bent met jezelf en in jezelf gelooft, dan kun je je leven invullen zoals je zelf graag wilt. Een negatief zelfbeeld kan een gebrek aan zelfvertrouwen geven en kan je belemmeren in je dagelijks leven. Iemand die zich waardeloos voelt kan zich bijvoorbeeld terugtrekken. Er zijn ook mensen die gaan overcompenseren en bijvoorbeeld pleasegedrag gaan vertonen. In mijn praktijk zie ik veel vrouwen met een laag zelfbeeld waardoor, in de loop der jaren, zowel psychische als lichamelijke klachten zijn ontstaan. In de cursus 'Zelfbeeld & Zelfvertrouwen' werken we toe naar een positief zelfbeeld waardoor zelfvertrouwen ontstaat.

  

 

Negatief zelfbeeld veranderen naar positief zelfbeeld. 

 

In de cursus ga je actief aan de slag om je eigen ontwikkelde zelfbeeld te veranderen, het belangrijk dat je je gaat realiseren dat jij zelf degene bent die bepaalt wat en hoeveel je kunt bereiken. De negatieve en irreële gedachten moeten verdwijnen en die moeten vervangen worden voor positieve gedachten. 


Onderzoek

Uit een onderzoek uit 2016 blijkt dat 85 procent van de vrouwen en 79 procent van de meisjes aan dat ze soms niet deelnemen aan belangrijke activiteiten (tijd doorbrengen met geliefden, op sollicitatiegesprek gaan of naar een nieuwe sportclub gaan) omdat ze zich onzeker voelen over hoe ze er uitzien. Zeven op de tien geeft toe dat ze haar mening soms niet durft zeggen omdat ze niet blij is met haar looks. Negen op tien eet stopt soms met eten om er beter uit te zien en wil daarbij haar gezondheid op het spel zetten.  

 
Een cursus die je leven kan veranderen!